Dagboek

Brief van Sinterklaas

Lieve kinderen,

Sinterklaas is verdrietig, erg verdrietig. Op het moment dat ik deze brief schrijf zijn wij met de Pakjesboot onderweg naar Nederland. Natuurlijk hebben we veel kadootjes en strooigoed mee genomen, maar toch…….


Normaal gesproken is mijn aankomst in Nederland, en vooral in Appelscha, een groot feest. Jullie staan ons op het Boerestreekplein op te wachten. We zingen allemaal mooie liedjes en zo…. De Pieten en ik vinden dat altijd heel leuk en gezellig.
De weken daarna doen we leuke dingen met elkaar zoals paardje rijden, de winkels bij langs, de gezellige avondboottocht en natuurlijk het grote Sinterklaasfeest op de Roggeberg.
Vanwege een gekke en besmettelijke ziekte met een rare naam mag dit allemaal niet in Nederland omdat er dan nog meer mensen ziek kunnen worden. Ook is het nog geheim waar wij volgende week aankomen in Nederland.
Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten vinden het allemaal heel erg jammer dat het zo moet; voor ons zelf natuurlijk maar ook voor de mensen van de Werkgroep Sinterklaas in Appelscha die altijd alles voor ons verblijf in Appelscha regelen.

Ik kreeg net een berichtje van de Hoofdpiet dat er straks in de Poiesz winkel een brievenbus staat waar jullie de tekeningen en brieven voor Sinterklaas in kunnen doen. Ook kunnen jullie berichtjes lezen op www.sinterklaasinappelscha.nl en in de Sinterklaaskrant.

Met lieve groet,
Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten