Dagboek

Intocht in Appelscha

Wat een spannende intocht. Het zag er even naar uit dat niet alle Pieten op de boot konden. Gelukkig is het allemaal gelukt.
In de sluis was het ook even schrikken. Hoofdpiet dacht dat de vaart leeg liep, maar in een sluis hoort het water te zakken. Langs de vaart stonden allemaal kinderen en grote mensen te zingen en te klappen. Al snel kwam het winkelcentrum in zicht.

Na heel veel handjes schudden kwamen Sinterklaas en Hoofdpiet op het podium en werden Sinterklaas en die Pieten hartelijk welkom geheten door Wethouder Siert.

Maar wat een ongeluk. Hoofdpiet was het grote boek kwijt. Hij had er wat koffie over gemorst en Klungelpiet zou het boek schoon maken. Alleen was ook hij het boek kwijt geraakt. Bij het zoeken struikelde Klungelpiet en kwam boven op Opapiet. Dat deed natuurlijk heel erg pijn. Zusterpiet heeft er naar gekeken en samen zijn ze snel naar de dokter gegaan. 'Spaanse griep in de knie' zei de dokter.

Het boek is weer terecht gekomen, maar de knie van Opapiet zal nog wel even pijn doen. Gelukkig hadden de kinderen een goed idee. Als we allemaal iets leuks voor Opapiet maken, dan wordt hij weer heel vrolijk en dan is die knie vast snel weer beter.

Laten we het beste er maar van hopen.