Dagboek

Weer naar huis

Wat hebben wij (Sinterklaas en de Pieten) het nog enorm druk gehad de laatste dagen in Appelscha. Zelf ben ik met enkele Pieten op bezoek bij de scholen geweest. Wat was dat leuk om jullie in de klas te ontmoeten en wat hebben jullie leuk gezongen en leuke stukjes gedaan.

Lees meer: Weer naar huis

Pietenpret

Wat was het weer gezellig gistermiddag. De Pieten en ik gingen de winkels bezoeken in Appelscha. Onderweg kwamen we veel kinderen tegen die nog even met ons op de foto wilden. Ook kwamen wij weer veel oude bekenden tegen waar Sinterklaas dan nog even een praatje mee kon maken. Gezellig!!!!

Lees meer: Pietenpret

We zijn weer in Appelscha

Wat was het druk en vooral heel gezellig bij onze aankomst in Appelscha. Het was nog wel eventjes zoeken naar de juiste route om op het Boerenstreekplein te komen. Bijna waren we weer naar de vaart gegaan maar gelukkig hoorden we jullie roepen en zingen zodat we er toch nog op tijd waren.
Wij vinden het altijd hartverwarmend zoals jullie ons verwelkomen met prachtig gezongen liedjes, de muziek van het Smeilorkest maar ook het welkomstwoord van mevrouw Esther Verhagen die als loco burgemeester stiekem de ambtsketting van de burgemeester had omgedaan.

Lees meer: We zijn weer in Appelscha

Brief van Sinterklaas (deel 2)

Lieve kinderen uit Appelscha en omstreken,

Na de zeer drukke dagen kort voor ons vertrek naar Nederland zijn we nu al weer een poosje onderweg naar Nederland. Het is een erg roerige reis met harde wind; enkele Pieten zijn zelfs zeeziek geworden. De Hoofdpiet en ik zijn nog enkele kleinigheden aan het controleren en enkele Pieten zijn nog dagelijks aan het oefenen met het zingen en dansen van onder andere Het Pietenlied. Wat ik alleen niet snap is wat die vreemde stokken in de kamer van 1 van de Pieten doen. Waar die voor dienen???

Lees meer: Brief van Sinterklaas (deel 2)

Brief van Sinterklaas

Spanje 28 oktober 2019

Lieve kinderen,

Het lijkt nog erg ver weg tot 16 november maar de tijd gaat toch zo snel…..
Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten hebben het nog heel druk met de laatste voorbereidingen voor ons vertrek naar Appelscha. Hebben we wel genoeg, en de goede, kadootjes; hebben we wel genoeg strooigoed; een laatste bezoekje aan de Pietenschool voor het dak klimmen en liedjes zingen. Ook niet onbelangrijk is welke Pieten er dit jaar meegaan naar Appelscha. Alle Pieten vinden het zo gezellig in Appelscha dat ze allemaal wel mee willen. Ik weet wel dat er weer veel bekende Pieten meekomen naar Appelscha. De Hoofdpiet heeft het er erg druk mee.

Lees meer: Brief van Sinterklaas

De boot vaart niet.

Oei oei oei is me dat schrikken. De mensen van de WSA die elk jaar ons bezoek voorbereiden kwamen met slecht nieuws. We kunnen niet met de pakjeszeilboot door de vaart. Wat een strop. Ik durf het bijna niet aan Sinterklaas te vertellen. De mensen van de WSA hebben het over de Boerenstreek.

Lees meer: De boot vaart niet.